ISINMA VE SICAK SU SİSTEMİ KULLANIM AÇIKLAMASI
Resim 1
(Sıcak Su Ölçüm Sayacı)
Resim 2
(Kalorimetre Ölçüm Sayacı)
Resim 3
(Haberleşme İç Ünitesi)
Resim 4
(Kontör Yükleme Kartı)
Resim 5
(Termostat Vana)
Resim 6
(Sayaca Kart Yerleştirme)

 

Dairenizde bulunan ısıtma ve sıcak su siteminin çalışma mantığı ve işlem detayları aşağıdaki gibidir.

İŞLEMLER SIRASI;

  1. Dairenizi teslim aldığınızda Site Yönetiminden abonelik tanıtma işlemini yaptırınız.
  2. Yüklemek istediğiniz kontör tutarını Site Yönetimi hesabına yatırınız. (Para yatırmada Blok - Daire No ve " Sıcak su için " , " Isınma için " açıklaması belirtiniz.)
  3. Dekontunuz ve kartınız (Resim 4) ile birlikte yönetimden kontörünüzü yükletiniz.
  4. Kartınızı (Resim 3) Haberleşme ünitesine takınız.
  5. Petek üzerinde bulunan termostatlı vanayı (Resim 5) ısınma derecenize göre ayarlayınız.
  6. Sıcak suyunuzu direk olarak kullanabilirsiniz.

AÇIKLAMALAR;

* Isınma, kazan dairesinden gelen sıcak su devir daiminin (Resim 2) sayaçtan geçerek tamamlanması ile ölçülür, her geçiş birimi bir kontör niteliğindedir. Kontör ücreti; Doğalgaz metreküp fiyatı, işletme maliyeti ve diğer giderler baz alınarak hesaplanan bir birimin maliyetidir.

* Sıcak su, kazan dairesinden gelen sıcak suyun ( Resim 1 ) sayaçtan geçerek kullanımı ile ölçülür. Her geçiş birimi bir kontör/ton niteliğindedir. Kontör ücreti; Su metreküp fiyatı, bir ton suyu ısıtmak için harcanan doğalgaz, işletme maliyeti ve diğer giderler baz alınarak hesaplanan bir ton sıcak suyun maliyetidir.

* Daireniz içerisinde Sıcak su (Resim 1) ve Isınma Sayacı (Resim 2) bulunmakta olup, Haberleşme Ünitesi (Resim 3) bu iki sayacın bilgilerini almak, uzaktan kumanda etmek ve kullanım kolaylığı sağlamak adına bulunmaktadır.

* Kontör miktarınızı öğrenmek için, kartınızı (Resim 4), haberleşme ünitesine yerleştiriniz (Resim 3), eğer önceden takılı ise çıkartıp tekrar takınız. Sayaç üzerinde ilk okunan 1 ve 2 nolu numaralar sayaçların seri numaralarını vermektedir, Sonrasında sayaç göstergesi önce kalan sonra harcanan miktarı gösterecektir. 1 nolu değer Kalorimetreyi 2 nolu değer Sıcak Suyu vermektedir. Aynı değerleri sayaç üzerinden de alabilirsiniz.

* Kartınızı ayrıca (Resim 6) sayaca direk takıp kullanım bilgilerini alabilirsiniz.

* Termostatik Vana (Resim 5) ısı ayarını yaparken 7-28 °C 'ye göre ayarlayabilirsiniz, Termostatik vana sayesinde her odanın derecesini ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz. (Oda sıcaklığının altındaki ayarlamada petek çalışmayacaktır.)


* Mesai saatleri dışında sorun yaşamamak adına kontrollerinizi yapıp kontör yüklemenizi yaptırınız.

SİTE YÖNETİMİ - 0 224 501 0 552

 

Önceki Sayfaya Dön